Hjem for kulturskabere og kulturoplevelser

Åbner 2024

Udfold dine idéer, evner og skabertrang – side om side med 30 andre unge kulturskabere

arrows-22

Vi har lukket for ansøgninger.
Vi åbner på ny i efteråret 2024

Læs mere herunder

arrows-24

læring + bolig + job = KULTURSKABER i nordhus

Som kulturskaber kommer du til at bo i Nordhus (du får din egen bolig), samtidig kommer du til at arbejde i Nordhus (du skal drive kulturhuset med fokus på enten vores musik- eller gastronomiske profil), og oveni følger du vores læringsforløb om kulturiværksætteri (dine undervisere bliver professionelle fagfolk fra branchen). At være kulturskaber i Nordhus, vil derfor være din primære beskæftigelse, og du får en fast månedsløn for dit arbejde og betaler husleje for din bolig.

Forløbet som kulturskaber vil ruste dig til en fremtid i kulturlivet og klæde dig på med viden, redskaber, sparring og netværk fra nogle af landets skarpeste branchefolk.

Du behøver ikke have erfaring indenfor kultur og/eller iværksætteri for at blive kulturskaber, men du skal have lysten til at starte vores nye kulturhus op sammen med 30 andre unge – for fællesskab og skaberlyst er det, Nordhus bygger på. 

Læs mere her på siden om, hvordan forløbet er bygget op, hvad du skal arbejde med, og hvordan du skal bo.

Som kulturskaber får du:

 • Viden, sparring og et netværk i kulturbranchen
 • Et givende job i Nordhus, hvor du kan tjene til dit ophold
 • En møbleret bolig i Nordhus med køkken og bad, som du betaler leje for
 • Et unikt kulturiværksætterforløb med de bedste fra branchen
 • Nye venskaber og udbygget netværk
 • Rum til at lære dig selv og dine evner bedre at kende
 • Mulighed for at skabe et nyt fedt kulturhus i København

Som kulturskaber har du lyst til og mulighed for:

 • At arbejde 30 timer om ugen og modtage løn
 • At være en del af Nordhus i 6 eller 12 måneder (fra 2025 er det kun muligt med 12 måneder)
 • At være en del af et stærkt fællesskab sammen med 30 andre ildsjæle
 • At udvikle og afprøve egne projekter
 • At vælge mellem to spor: Musik & Event eller Gastronomi & Værtskab
 • At udbygge og skabe et netværk, udvikle dig personligt og fagligt

Nordhus er ikke for dig, hvis:

… du kun søger et sted at bo
… du ikke har lyst til eller mulighed for at arbejde i Nordhus
… du ikke kan flytte ind i Nordhus
… du ikke vil fællesskabet, der er hjertet og drivkraften i Nordhus
… du ikke er nysgerrig på at lære mere om dig selv, dine kompetencer og kulturlivet

HVAD INDEBÆRER JOBBET SOM KULTURSKABER

Jobbet som kulturskaber i Nordhus har to spor, som du skal vælge i mellem:
Musik & Event eller Gastronomi & Værtskab.

Du skal vælge jobfokus, når du ansøger. Det bliver udgangspunktet for dit arbejde, men vi hjælper hinanden på tværs. Det betyder fx, at selvom du vælger Musik & Event, så vil du også være med til at køre service og stå i køkkenet, og hvis du vælger Gastronomi & Værtskab, så vil du også nogle gange hjælpe med at sætte op til og afvikle fx koncerter. 

Hvis du ønsker Gastronomi & Værtskab…

vil du komme til at bruge en stor del af din arbejdstid i køkkenet med at forberede og køre service. Du vil komme til at arbejde med sæsonens friske råvarer, fremstille spændende menuer, dykke ned i fortidens og fremtidens madkundskab og lære om bæredygtighed – alt sammen med et hold dygtige kokke i ryggen. Du kommer også til at være med til at definere, udvikle og afvikle vores eventprogram på gastronomifronten. Det kan fx indebære at være vært for en fermenteringsworkshop eller være med til at planlægge ugens menu. Du kommer altså til at være med til at definere og sørge for, at Nordhus har en spændende gastronomisk profil.

Hvis du ønsker Musik & Event…

vil du komme til at arbejde med koncert- og kulturproduktion fra A-Z. Du kommer til at række ud til kunstnere og kulturaktører og være med til at planlægge nytænkende kulturevents gennem alle stadier. Sammen står vi for den praktiske afvikling af koncerter og kulturevents i Nordhus. Dit arbejde kommer derfor også til at indebære alt fra at være stagehands, sætte lys op, sørge for kunstnerne har en god aften og stå bag baren. Du kommer altså til at være med til at definere og sørge for, at Nordhus har et spændende og kunstnerisk koncert-og eventprogram.

“Nordhus kulturprofil bliver favnende og alligevel eksperimenterende. Vi skal have plads til både den brede pop, de små skæve digtoplæsninger og langbordsmiddage, hvor vi samler høj som lav, ældre som unge.”

 

SIMON HOLMGAARD, MUSIK & EVENT

HVORDAN er forløbet bygget op

Som kulturskaber vil du gennem 6 eller 12 måneder få masser erfaring. På en uge vil du fx både deltage i workshops, der faciliteres af Nordhus’ faste hold samt en række eksterne kulturprofiler, idéudvikle, stå i køkkenet, servere, tage imod gæster og sætte op til koncerter og skabe kommunikation på vores sociale kanaler.

Og her er, hvad du ellers får med:

VIDEN: Du får inspiration, teori og konkrete redskaber fra erfarne kulturprofiler

PRAKSIS: Du bliver en del af Nordhus’ daglige drift. Det indebærer at skabe kulturelle oplevelser; fra idé til virkelighed

SPARRING: Du får sparring fra det faste Nordhus-hold, de øvrige kulturskabere og eksterne kulturprofiler, der ved, hvad det kræver at begå sig i kulturlivet

NETVÆRK: Du får mulighed for at udvide dit netværk – og sammen inspirerer og hjælper vi hinanden med at lykkes både individuelt og kollektivt 

UDVIKLING: Du får mulighed for at udvikle dig både professionelt, personligt og i relation til andre

NORDHUS X ROYALTIES

Hver mandag holder Nordhus lukket for offentligheden, og på denne dag omdannes huset til et af Danmarks mest nytænkende kulturiværksætterforløb. Alle kulturskaberne kommer i fællesskab til at deltage i forløbet, og fokus vil være på at opkvalificere kulturskaberne indenfor bl.a. projektledelse, konceptudvikling, markedsføring, værkskab og fundraising m.m., alt sammen noget, de har brug for i deres daglige arbejde. Kulturiværksætterforløbet bygger ovenpå og videreudvikler den læring og de erfaringer, vi løbende får i driften af Nordhus. Vores tilgang er ”learning by doing”, og derfor vil der på kulturiværksætterforløbet være en kombination af undervisning fra toneangivende profiler fra det danske kulturliv, og udvikling af nye projekter som skal udfolde sig i Nordhus.
 
Vores kulturiværksætteriforløb er skabt i samarbejde med Royalties, der siden 2011 har uddannet 400+ talenter, der i dag besidder både store og små stillinger inden for det kreative erhverv.  Royalties driver deres anerkendte kompetenceforløb med fokus på musik og kulturelt iværksætteri, der gennem årene har givet unge et kompetenceløft og et netværk i branchen, der har hjulpet dem videre med deres drøm.

HVOR SKAL JEG BO

Som kulturskaber i Nordhus bor du med 30 andre kulturskabere i alderen 18-25 år. Nordhus ligger i Nordhavnskvarteret midt i København. Lige ude foran døren ligger caféer, havnebad, biograf, restauranter, butikker og gode indkøbsmuligheder. Derudover er der 15 minutters cykeltur til Rådhuspladsen, et stenkast til metroen Nordhavn kun tre stop væk fra Kongens Nytorv. 

I Nordhus bor man enten i en enkeltpersonsbolig eller en topersonersbolig. Boligerne tildeles af Nordhus-holdet.

Enkeltpersonsboligen er indrettet med eget køkken, toilet, bad og fransk altan. 

Topersonersboligen er indrettet med et fælles køkken, toilet og bad samt en spansk altan og to separate værelser.

Begge typer boliger er fuldt møblerede med seng, køkken inkl. hvidevarer, klædeskabe og anden skabsplads, lamper, sofa, spisebord og spisebordsstole.

Enkeltpersonsbolig

Topersonersbolig

hyppige spørgsmål

Hvor meget skal man arbejde? Som kulturskaber arbejder man 30 timer om ugen med driften og udviklingen af kulturhuset Nordhus og får løn.

Hvad hvis jeg ikke interesserer mig for gastronomi eller musik?
Kulturiværksætteri og samskabelse er kernen af Nordhus. Og det vigtigste er derfor, at du har lyst til at arbejde med kultur i bred forstand og til blive en del af et kulturfællesskab. Gastronomi & Gæster og Musik & Events er dog de to bærende elementer i driften af Nordhus og vil naturligt fylde meget af hverdagen.

Må man gerne give sine vagter væk?
Man må gerne bytte vagter indbyrdes, men du må ikke afstå dine vagter. Du er en del af vagtplanen og vigtig for dine kolleger og for, at vores gæster får en god oplevelse i Nordhus. 

Hvorfor må man kun bo i Nordhus i ét år?
Et forløb i Nordhus varer ét år. Her skal man både bo, arbejde og følge kulturiværksætteriforløbet. Forløbet varer ét år, fordi vi herefter mener, at man er godt rustet til ens videre færd i livet og kulturbranchen (Obs. på det første hold kan man vælge imellem at være i Nordhus i enten 6 mdr. eller 12 mdr.)

Spiser man sammen?
Om mandagen, når huset er lukket for offentligheden, og man som kulturskaber har kompetenceforløbsdag, spiser man sammen. Resten af ugens dage er uden kost, og de unge kulturskabere står selv for deres mad. Om de ønsker at lave ordninger om at spise sammen, hvilket vi selvfølgelig vil opfordre til, både til fordel for fællesskabet, bæredygtighed og økonomi, er helt op til dem selv. 

Må man lave andet, mens man bor i Nordhus?
Nordhus skal være din primære beskæftigelse, du kan derfor fx ikke studere eller have fuldtidsjob ved siden af.

DET ER DINE DRØMME
OG IKKE DIT CV, VI KIGGER PÅ