Hvordan ser et fødevaresystem ud, der både kan brødføde verden og samtidig tage vare på vores klima, biodiversitet og sundhed?
Fra landbrug til forbruger – og videre ud i samfundet
Sulten på Forandring samler regenerative eksperter, iværksættere, forskere, investorer, journalister, studerende og beslutningstagere i åbne, ærlige og manuskriptfrie samtaler. Samtalerne stiller skarpe spørgsmål, udfordrer vanetænkning og bringer fagligheder sammen på tværs – fra jord til bord, og videre til de politiske og økonomiske strukturer, der former vores fødevareforbrug.
Fødevarekrisen kræver handling – og nye samtaler
Vores nuværende fødevaresystem er en af de største årsager til både klimaforandringer og tab af biodiversitet. 31% af de globale CO₂-udledninger stammer fra fødevareproduktion, mens 96% af biodiversitetstabet hænger sammen med landbrug, skovrydning og overfiskeri. Samtidig forurener intensive produktionsmetoder vores vandressourcer, madspild står for en tredjedel af al produceret mad, og usunde ultraforarbejdede fødevarer dominerer mange menneskers kost.
Der er brug for forandring – og Sulten på Forandring er en platform, hvor denne forandring kan begynde.
____________________
Dagens vært: Koen van Seijen
Dagens gæst: Frederik Lean Hansen
(SAMTALEN ER PÅ ENGELSK)
Fremtiden for landbrug og finans
Hvordan ser fremtiden ud for landmænd, der både vil gøre en forskel og leve af deres arbejde? Sammen udforsker Koen van Seijen og Frederik Lean Hansen erfaringer fra hele Europa – om mulighederne og barriererne i at kombinere regenerativt landbrug med økonomisk bæredygtighed.
Koen van Seijen er vært på podcasten Investing in Regenerative Agriculture and Food, hvor han udforsker, hvordan investeringer kan fremme bæredygtigt landbrug. Han arbejder med impact-investering og rådgiver om finansielle løsninger, der regenererer både jord og økonomi.
Frederik Lean Hansen
Frederik Lean Hansen er specialist i regenerativ landbrugsfinansiering og medstifter af Abunda Land Matching. Hans passion og arbejde drejer sig primært om at opbygge landbrugsvirksomheder, der er både økologisk og økonomisk sunde.
__________________________
Formatet kort fortalt:
• Gratis og åbent for alle
• Samtaler med nysgerrige, eksperter, og praktikere
• Fokus på løsninger, dilemmaer og konkrete handlingsmuligheder
“Vi skal ikke bare tale om forandring – vi skal skabe den”
Hvordan ser et fødevaresystem ud, der både kan brødføde verden og samtidig tage vare på vores klima, biodiversitet og sundhed?
Fra landbrug til forbruger – og videre ud i samfundet
Sulten på Forandring samler regenerative eksperter, iværksættere, forskere, investorer, journalister, studerende og beslutningstagere i åbne, ærlige og manuskriptfrie samtaler. Samtalerne stiller skarpe spørgsmål, udfordrer vanetænkning og bringer fagligheder sammen på tværs – fra jord til bord, og videre til de politiske og økonomiske strukturer, der former vores fødevareforbrug.
Fødevarekrisen kræver handling – og nye samtaler
Vores nuværende fødevaresystem er en af de største årsager til både klimaforandringer og tab af biodiversitet. 31% af de globale CO₂-udledninger stammer fra fødevareproduktion, mens 96% af biodiversitetstabet hænger sammen med landbrug, skovrydning og overfiskeri. Samtidig forurener intensive produktionsmetoder vores vandressourcer, madspild står for en tredjedel af al produceret mad, og usunde ultraforarbejdede fødevarer dominerer mange menneskers kost.
Der er brug for forandring – og Sulten på Forandring er en platform, hvor denne forandring kan begynde.
____________________