Hvordan ser et fødevaresystem ud, der både kan brødføde verden og samtidig tage vare på vores klima, biodiversitet og sundhed?
Fra landbrug til forbruger – og videre ud i samfundet
Sulten på Forandring samler regenerative eksperter, iværksættere, forskere, investorer, journalister, studerende og beslutningstagere i åbne, ærlige og manuskriptfrie samtaler. Samtalerne stiller skarpe spørgsmål, udfordrer vanetænkning og bringer fagligheder sammen på tværs – fra jord til bord, og videre til de politiske og økonomiske strukturer, der former vores fødevareforbrug.
Fødevarekrisen kræver handling – og nye samtaler
Vores nuværende fødevaresystem er en af de største årsager til både klimaforandringer og tab af biodiversitet. 31% af de globale CO₂-udledninger stammer fra fødevareproduktion, mens 96% af biodiversitetstabet hænger sammen med landbrug, skovrydning og overfiskeri. Samtidig forurener intensive produktionsmetoder vores vandressourcer, madspild står for en tredjedel af al produceret mad, og usunde ultraforarbejdede fødevarer dominerer mange menneskers kost.
Der er brug for forandring – og Sulten på Forandring er en platform, hvor denne forandring kan begynde.
____________________
Dagens vært: Koen van Seijen
Dagens gæst: Søren Ejlersen
(SAMTALEN ER PÅ ENGELSK)
Vi er, hvad vi spiser – og hvad vores mad har spist.
Videnskaben efterlader ingen tvivl: Den måde, maden dyrkes på, har grundlæggende betydning for dens kvalitet og vores sundhed. Nu hvor vi forstår det – eller i hvert fald burde – er det virkelige spørgsmål: Hvordan bygger vi et fødevaresystem, der nærer ikke kun mennesker, men også jord, planter, dyr og hele økosystemer?
I denne Sulten På Forandring mødes Koen van Seijen (Investing in Regenerative Agriculture and Food) og Søren Ejlersen (medstifter af Aarstiderne) for at udforske, hvordan en regenerativ tilgang til mad kan genskabe sundhed på alle niveauer – fra jord til samfund.
Forbindelsen mellem jordens sundhed og menneskers trivsel
At opbygge et fødevaresystem med sundhed som fundament
Fra viden til handling – hvad vi kan gøre allerede i dag
__________________________
Formatet kort fortalt:
• Gratis og åbent for alle
• Samtaler med nysgerrige, eksperter, og praktikere
• Fokus på løsninger, dilemmaer og konkrete handlingsmuligheder
“Vi skal ikke bare tale om forandring – vi skal skabe den”
Hvordan ser et fødevaresystem ud, der både kan brødføde verden og samtidig tage vare på vores klima, biodiversitet og sundhed?
Fra landbrug til forbruger – og videre ud i samfundet
Sulten på Forandring samler regenerative eksperter, iværksættere, forskere, investorer, journalister, studerende og beslutningstagere i åbne, ærlige og manuskriptfrie samtaler. Samtalerne stiller skarpe spørgsmål, udfordrer vanetænkning og bringer fagligheder sammen på tværs – fra jord til bord, og videre til de politiske og økonomiske strukturer, der former vores fødevareforbrug.
Fødevarekrisen kræver handling – og nye samtaler
Vores nuværende fødevaresystem er en af de største årsager til både klimaforandringer og tab af biodiversitet. 31% af de globale CO₂-udledninger stammer fra fødevareproduktion, mens 96% af biodiversitetstabet hænger sammen med landbrug, skovrydning og overfiskeri. Samtidig forurener intensive produktionsmetoder vores vandressourcer, madspild står for en tredjedel af al produceret mad, og usunde ultraforarbejdede fødevarer dominerer mange menneskers kost.
Der er brug for forandring – og Sulten på Forandring er en platform, hvor denne forandring kan begynde.
____________________