NORDHUS KORT FORTALT

I 2024 åbner Nordhus i Den Røde By i Nordhavn i København. Nordhus bliver et fysisk samlingspunkt for kulturoplevelser og ikke mindst et hjem for unge kulturskabere, der er hjertet i huset. De unge kulturskabere bor, lærer og samarbejder om at udvikle, afsætte og facilitere events og oplevelser. Oplevelser der i form af fx. fællesspisninger, koncerter, foredrag og åbne workshops, skal tiltrække naboer og gæster fra nær og fjern og gøre Nordhus til en velbesøgt kulturdestination. Ved at forene kultur og iværksætteri med læring og praksiserfaring giver Nordhus de unge voksne netværk, kompetencer, selvværd og fremtidstro. Det øger deres muligheder for et bæredygtigt voksenliv samtidig med, at der skabes attraktive kulturoplevelser, der samler og beriger mennesker i alle aldre.

Vores vision

Nordhus’ vision er at give unge voksne et godt fundament ind i voksenlivet gennem læring, skaberlyst og meningsfulde fællesskaber. Uanset hvor man kommer fra, og hvor man er på vej hen, giver vi plads og muligheder. Så længe man har lyst og mod på at blive klogere, lære fra sig og fremfor alt indgå i fællesskabet. Målet er nemlig, at de unge voksne vokser både fagligt, personligt og relationelt.

”Lidt af det hele og helt sin egen”

Vi vil gerne vise en ny vej at gå i forhold til at gøre unge voksne bedre rustet til voksenlivet. Derfor satte vi os for at skabe et hus, der kan give byen mindeværdige kulturoplevelser og samtidig støtte unge voksne til at skabe et bæredygtigt voksenliv.

Det skal være et sted, hvor unge voksne har lige muligheder for at udfolde deres skabertrang og vokse på flere forskellige måder. På den måde kan vi inspirere og hjælpe dem til at komme videre ud i livet med mere selvværd, afklaring og fremtidstro.

Vi er blevet inspireret af de eksisterende kategorier som højskoler, efterskoler, andre kompetenceforløb og kollegier, men kombinationen af kulturhus og ungdomsboliger gør os anderledes. Nordhus bliver derfor lidt af det hele og samtidig helt sin egen.

– Stifter, Felicia NørgaardHjem for kulturskabere og kulturoplevelser

Åbner 2024
X

Tilmeld

* påkrævede felter