Hjem for kulturskabere og kulturoplevelser

Åbner 2024

om nordhus

HJEM FOR KULTURSKABERE OG
KULTUROPLEVELSER MIDT I KØBENHAVN

I efteråret 2024 åbner vi dørene til Nordhus i Den Røde By i Nordhavn i København. Vi bliver et nyt kulturhus drevet af unge kulturskabere, der gennem et kulturiværksætterforløb på 12 måneder bor, arbejder, lærer og driver kulturhuset, Nordhus. 

Nordhus samler både kulturoplevelser, job, læring og ungdomsboliger under ét og samme tag. Et kulturelt samlingspunkt, der skal berige og bevæge byen med kultur og samtidig være et springbræt ind i kulturverden for unge i alderen 18-25 år. Det gør, at Nordhus bliver et hjem for både kulturskabere og kulturoplevelser midt i København. En kategori helt for sig selv og samtidig et sted for alle.

Vi glæder os til at byde dig indenfor til efteråret 2024!

Vores mission

Vi er bygget på missionen om at give unge et ståsted ind i voksenlivet gennem læring, skabertrang og meningsfulde fællesskaber. Uanset hvor man kommer fra, og hvor man er på vej hen, så giver vi plads og nye muligheder. Så længe man har lyst til og mod på at blive klogere, lære fra sig og fremfor alt indgå i fællesskabet. For målet med at blive kulturskaber hos os er, at man vokser både fagligt, personligt og relationelt samtidig med, at man beriger og bevæger København med nye kulturelle oplevelser. 

KULTURSKABER I NORDHUS

Som kulturskaber i Nordhus skal du være mellem 18-25 år og følge et forløb på enten 6 eller 12 måneder her på vores første hold. Fra 2025 bliver vores hold udelukkende af 12 måneders varighed. I denne periode bor og arbejder du med driften af kulturhuset Nordhus, ligesom du følger et kulturiværksætterforløb med fagfolk fra branchen som undervisere. I driften vælger du fra start, om du vil have fokus på Musik & Event eller Gastronomi & Værtskab.

Du vil få en fast månedsløn for dit arbejde og en bolig stillet til rådighed i huset, som du betaler husleje for. Derfor får du som kulturskaber både samlet din bolig, læring og arbejde under ét og samme tag. 

KULTURHUSET NORDHUS 

Efteråret 2024 slår vi dørene op for Nordhus, hvor vi glæder os til at invitere gæster indenfor til blandt andet koncerter, fællesmiddage, events, foredrag og udstillinger. Med store glaspartier og røde mursten vil huset ligge i Den Røde By i Århusgade-kvarteret i Nordhavn. Huset har en 400 m2 stueetage, hvor der vil være spisehus med plads til store fællessmiddage, events, kontorpladser og workshops. Derudover kommer der til at være kreative værksteder og et podcaststudie. Huset rummer desuden boliger til de unge kulturskabere fordelt på tre etager.

Nordhus er tegnet af: Entasis-arkitekter.

HJEM FOR KULTURSKABERE OG
KULTUROPLEVELSER 

FONDEN BAG

Nordhus Fonden er en almennyttig erhvervsdrivende fond, som har til formål at støtte og fremme initiativer, der direkte eller indirekte fokuserer på at hjælpe unge mennesker til et godt afsæt ind i voksenlivet gennem læring, fællesskab og oplevelser. 

Nordhus Fonden er skabt af ønsket om at gøre det muligt for fremtidige generationer at skabe en bæredygtig udvikling og inkluderende fællesskaber.

Vi tror på, at vi er stærkere sammen. At det er muligt at skabe en bæredygtig udvikling, hvor vi lever i balance med planeten og med hinanden. At vi kan skabe en verden og et samfund, som giver nye generationer en tro på fremtiden. Vi tror på eksemplets kraft og med Nordhus, vil vi gerne gå foran og vise et eksempel på en ny og innovativ model for bæredygtig udvikling.